TIL PÅRØRENDE

Når een i familien er syg / At være pårørende

Jeg tilbyder individuel/par- og til tider også gruppeterapi for pårørende. At være pårørende til et menneske med psykisk lidelse er altid opslidende. Opmærksomheden ligger konstant på den syge, og man udvikler antenner som uafbrudt skanner efter sygdomstegn. Denne tilstand tærer på energi og på selvværdet. Derfor kan terapi være hjælpsomt.

Som gruppeterapeut er den fornemmeste opgave at støtte gruppen til at tale SAMMEN. At øve sig i at dele og udtrykke de tanker og følelser der opstår, og som til tider kan være svære at sætte ord på. Især når det drejer sig om pårørende til psykisk eller fysisk syge eller misbrugere. Der følger nemlig altid følelsen af skam og isolation i kølvandet på at være pårørende. At dele sine erfaringer kan reducere disse svære følelser.

Jeg har erfaring med at arbejde med familier som har kronisk sygdom tæt inde på livet

At leve med en kronisk sygdom er en stor belastning for alle i familien. Det er ikke kun den sygdomsramte som er i “skudlinien”. Problematikkerne ved at være pårørende til mennesker med en kronisk sygdom, kan nemt blive skubbet i baggrunden, da sygdommen af gode grunde kan fylde alt. Det er vigtigt for familielivet, at alle i familien får mulighed for at sige højt, hvordan det er at leve med en kronisk sygdom i familien.

Det samme gælder for mennesker hvis nærmeste er ramt af cancer eller anden livstruende sygdom. Når man er stærk under store kriser, er det vigtigt at give sig selv plads til også at reflektere og mærke efter hvordan man faktisk påvirkes af den givne situation.

Jeg har lang erfaring med at pårørendearbejde, og jeg ser hvor værdifuldt det er for de pårørende, at dele sine tanker, sorger, håb og glæder med andre.

Kontakt mig for at høre, hvad jeg som terapeut kan bidrage med individuelt eller med parsamtaler.

Psykoterapi Helsingør

Louise Herbert – psykoterapeut og familieterapeu MPF

Jeg har praksis både i Helsingør og København K. Ønsker du at bestille en tid, eller har du spørgsmål til et terapiforløb, er du velkommen til at kontakte mig på mobil eller e-mail. Jeg ringer eller skriver tilbage så snart jeg har mulighed for det.

Profil

Jeg er Louise Herbert, jeg er uddannet psykoterapeut, familieterapeut og SE-traumeterapeut. Gennem de sidste 10 år har jeg specialiseret mig i traumer, stress, misbrug og afhængighed generelt.

Længden af et terapiforløb kan variere, alt efter de arbejdspunkter, der bringes ind i terapien. Men målet med terapi er altid, at klienten bliver i stand til selv at arbejde videre med udfordringerne.

Tidsbestilling

Ønsker du at bestille en tid, eller har du spørgsmål til et terapiforløb, er du velkommen til at kontakte mig på e-mail eller telefon.
Jeg ringer eller skriver tilbage så snart jeg har mulighed for det.

Praksisadresse

Helsingør
Birkedalsvej 35A
3000 Helsingør

København K
Rådhusstræde 3 A, Baghuset
1466 København K
(Indgang gennem porten)

Kontakt

Privatlivspolitik