Pårørende

Når een i familien er syg/ At være pårørende
Jeg tilbyder individuel/par og, til tider også gruppe terapi for pårørende.
At være pårørende til en med psykisk lidelse er altid opslidende. Opmærksomheden ligger konstant på den syge, og man udvikler antenner som konstant skanner efter sygdomstegn. Denne tilstand tærer på energi og selvværdet. Derfor kan terapi være hjælpsomt.
Som gruppeterapeut er den fornemmeste opgave at støtte gruppen til at tale sammen. Især når det drejer sig om pårørende til psykisk eller fysisk syge eller misbrugere. Der følger nemlig altid følelsen af skam og isolation i kølvandet på at være pårørende. At dele sine erfaringer, tanker og følelser med andre, reducerer disse svære følelser.
Via mit samarbejde med Nyreforeningen, har jeg erfaring med at arbejde med familier som har kronisk sygdom tæt inde på livet. At leve med en kronisk sygdom er en stor belastning for alle i familien. Det er ikke kun den sygdomsramte som er i "skudlinien". Problematikkerne ved at være pårørende til mennesker med en kronisk sygdom, kan nemt blive skubbet i baggrunden , da sygdommen af gode grunde kan fylde alt. Det er vigtigt for familielivet, at alle i familien får mulighed for at sige højt, hvordan det er at leve med en kronisk sygdom i familien.
Kontakt mig for at høre, hvad jeg som familieterapeut kan hjælpe jer med. jeg giver terapi i rare lokaler på Nørrebro i København
Det samme gælder for mennesker hvis nærmeste er ramt af cancer eller anden livstruende sygdom. Når man er stærk under store kriser, er det vigtigt at give sig selv plads til også at reflektere og mærke efter hvordan man faktisk påvirkes af den givne situation.
I mit arbejde som misbrugsbehandler har jeg også arbejdet med pårørende til mennesker med afhængighed.
I mit arbejde som misbrugsbehandler, er jeg dagligt i kontakt med de pårørende, og i det regi bliver der også afholdt pårørendegrupper. Jeg ser hvor værdifuldt det er for den pårørende, at dele sine tanker, sorger, håb og glæder med andre.